Przejdź do treści

Pub Lublin Bar Spirytus Kaktus – Restauracja, Klub, Kawiarnia

Klubokawiarnia Spirytus Kaktus to nowe miejsce w samym centrum Lublina, które urzeknie Cię swoją wyjątkową atmosferą. Nasza kawiarnia, restauracja i pub znajdują się na lubelskim deptaku pod adresem Krakowskie Przedmieście 26 w Lublinie. Urocza kobieca obsługa, szeroki wybór piw kraftowych i doskonałe jedzenie – sprawią, że zapamiętasz Spirytus Kaktus na bardzo długo. Naszą specjalnością jest niezapomniana włoska pizza, wypiekana według sekretnej receptury. Spróbuj również lokalne pierogi nagradzodzone w prestiżowym konkursie kulinarnym i zupę uznaną przez Roberta Makłowicza za najlepszą zupę rybną w Polsce. Spirytus Kaktus to nie tylko miejsce o bardzo dobrej lokalizacji w samym centrum Lublina, ale przede wszystkim wyjątkowi odwiedzający. Znajdziesz tu ludzi z prawie wszystkich grup społecznych i wiekowych. Organizujemy imprezy i przyjęcia okolicznościowe – jak np. imprezy firmowe, czy urodziny. Niezapomniana zabawa gwarantowana! Spirytus Kaktus to także idealne miejsce na randkę, rocznice, chrzest, komunię oraz inne uroczystości.

Menu naszej restauracji

WAGYU 299,9zł (szef kuchni poleca)
Niezapomniany stek z najdroższej na świecie, certyfikowanej, japońskiej wołowiny Kobe Wagyu o najwyższym stopniu marmurkowatości oznaczonym symbolem A5. (100gr.) Pokrojony w grubą kostę, szybko obsmażony z każdej strony. Chrupiąca skórka z zewnątrz, rozpływające się w ustach wnętrze. Z odrobiną wyrazistego pieprzu Kampot, ręcznie zbieranego kwiatu soli morskiej z Algarve, wiejskiego masła irlandzkiego i sosu Burderlise. W akompaniamencie wypiekanej na miejscu bułki typu brioche, ekologicznego jajka bio ugotowanego na pół-miękko oraz małej japońskiej sałatki.

NIGIRI 59,9zł
Znakomite sushi przygotowane z wyjątkowo świeżej ryby i specjalnie przyrządzonego japońskiego ryżu z dodatkiem wina Mirin. Trzy nigiri z łososiem, Trzy nigiri z węgorzem, Dwa nigiri z tuńczykiem i Dwa nigiri z krewetką. W towarzystwie marynowanych grzybków shitake, nitek chilli, japońskiego majonezu truflowo-paprykowego, ekologicznego sosu sojowego Yamasa, japońskiego sosu Kabayaki, marynowanego imbiru i wysokiej jakości japońskiego chrzanu Wasabi.

PRZYSTAWKI 34,9zł
Doskonała selekcja aromatycznych przystawek: Salami z dzika, Podwójnie wędzony speck, Wędzona polędwiczka wiejska, Ser Manchiego DOP, Ser Le Gruyère DOP, Ser Old Amsterdam, Ser Brie, Ser Gorgonzola Piccante DOP, Wypiekany na miejscu wiejski chleb, Wypiekana na miejscu maślana bułka typu brioche, Masło, Musztarda, Oliwki zielone i czarne, pickle ogórkowo-musztardowe, Czerwone papryczki czereśniowe nadziewane serkiem.

PIZZA 34,9zł
Perfekcyjnie przygotowana włoska pizza. Specjalny, długo gotowany Sos ze słodkich pomidorów San Marzano z odrobiną włoskiego wina szczepu Primitivo, oryginalna Mozarella di buffala DOP, Gorgonzola Picante, Wędzony Włoski Baleron, Kukurydza, Świeża Bazylia Genovese, Świeże Oregano, Ser Parmigiano Reggiano DOP, Najwyższej jakości włoska Oliwa. Wyjątkowe ciasto według naszej sekretnej receptury, z wysokobiałkowej, włoskiej mąki Cappo. Wypiekana w specjalnym piecu gastronomicznym o temp. dochodzącej do 500C

KURCZAK 34,9zł (zdrowo i dietetycznie)
Soczyste, pieczone podudzia kurczaka kukurydzianego z chrupiącą skórką, przyprawione pieprzem Kampot oraz cytrusowym demi-glace. Podane w towarzystwie pieczonych batatów, pietruszki, marchewki, pasternaku, kukurydzy i maślanego sosu pieczeniowego.

BURGER 34,9zł
Wyśmienity burger w wypiekanej na miejscu maślanej bułce typu brioche. Siekana, selekcjonowana i profesjonalnie sezonowana regionalna wołowina klasy AA, Wędzony bekon w marynacie z syropu klonowego i piwa. Bogata i aromatyczna mieszanka roztopionych serów najwyższej jakości (Manchego DOP, Le Gruyère DOP, Old Amsterdam, Parmigiano Reggiano DOP, Brie, Gorgonzola Piccante DOP). Roszponka, sałata rzymska, chutney z czerwonej cebulki, pickle ogórkowo-musztardowe, wędzony sos bbq z dodatkiem szkockiej whisky i japoński majonez truflowy.

MAKARON 34,9zł
Intensywnie mięsne i pomidorowe, długo gotowane Ragu Wołowe. Sos z wysokiej jakości słodkich pomidorów San Marzano z dodatkiem włoskiego wina szczepu Primitivo. Podane z wysokiej jakości makaronem spaghetti De Cecco, posypane serem Parmigiano Reggiano DOP i świeżą bazylią Genovese. Prostota i jakość składników, w których można się zakochać.

CURRY 34,9zł
Aromatyczne i kremowe żółte curry z krewetkami, kurczakiem oraz świeżymi warzywami na bazie dużej ilości mleka kokosowego. Podane z kulką klejącego ryżu, posypanego odrobiną czarnego i białego sezamu.

PIEROGI 29,9zł (danie wegetariańskie)
Regionalne pierogi z bobem w towarzystwie kremowego sosu z leśnych kurek. Pierogi te zdobyły prestiżowe nagrody kulinarne.* Przepis pochodzi z miescowości Poniatowa. Polane odrobiną rozpuszczonego masła i kwaśnej śmietany.

SAŁATKA 29,9zł
Sałata rzymska, roszponka, ogórek, pomidor, burak, kukurydza, grzanki, pieczony czosnek, Parmigiano Reggiano DOP, ser kozi, sos vinegrett, malinowa glazura balsamiczna i mieszanka ziaren. + pieczony kurczak

SAŁATKA VEGE 24,9zł
Sałata rzymska, roszponka, ogórek, pomidor, burak, kukurydza, grzanki, pieczony czosnek, Parmigiano Reggiano DOP, ser kozi, sos vinegrett, malinowa glazura balsamiczna i mieszanka ziaren.

ZUPA RYBNA 24,9zł
Regionalna zupa rybna uznana przez Roberta Makłowicza za najlepszą zupę rybną w Polsce.* Podana z doskonałym, wypiekanym na miejscu wiejskim chlebem.

ROSÓŁ 19,9zł
Tradycyjny mięsno-warzywny rosół staropolski. Z kluskami lanymi, posypany świeżą natką pietruszki i lubczykiem. Jak u babci, bardzo wysokiej jakości.

BARSZCZ 19,9zł
Tradycyjny barszcz staropolski, bardzo intensywnie buraczany i doskonale przyprawiony. Podany z kleksem kwaśnej śmietany i doskonałym, wypiekanym na miejscu wiejskim chlebem.

ŻUREK 19,9zł
Tradycyjny Polski Żur na zakwasie żytnim. Z dodatkiem białej kiełbasy, świeżego chrzanu, jajka na pół-miękko i doskonałego, wypiekanego na miejsu wiejskiego chleba z odrobiną ekologicznego masła.

Menu naszego pubu